skip to Main Content

Endoscopische reinigingsborstels

Endoscopen die gebruikt worden voor onderzoek en behandeling van maag, darm, blaas, nier, keel en long gaan van patiënt naar patiënt. Een endoscoop vervuild met bacteriën of virussen kan zo leiden tot besmetting van vele patiënten. Het reinigings- en desinfectieproces van endoscopen is dan ook één van de meest kritische processen in een ziekenhuis.

Om te zorgen dat het reinigingsproces goed verloopt, zijn goede endoscopische reinigingsborstels van groot belang. Wij beschikken dan ook wij over een uitgebreid aanbod van reinigingsborstels voor afdelingen CSR (Centrale Scopen Reiniging).

Vraag offerte aan

Category:

Extra informatie

Gewicht 2-5 kg
Afmetingen 40 × 80 cm

Specificaties endoscopische reinigingsborstels

Om indrogen en aanhechten van organisch materiaal te voorkomen, dienen de werkkanalen van de gebruikte endoscoop zo snel mogelijk met endoscopische reinigingsborstels te worden gereinigd en vervolgens te worden gedesinfecteerd. De eerste stap die uitgevoerd dient te worden is het handmatig voorreinigen, zoals uitwendig afspoelen en het borstelen van de endoscoop. Het borstelen van de kanalen heeft als doel de biofilm en resten van menselijk weefsel te verwijderen. Bij deze endoscopen dient men dus, voordat men desinfecteert, altijd voor een grondige reiniging met deze speciale borstels, zorg te dragen.

Reinigen met endoscopische reinigingsborstels

Endoscopen die in steriele lichaamsruimten worden gebruikt, dienen altijd te worden gesteriliseerd door middel van stoom of ethyleenoxide. Bij endoscopen die van nature in niet-steriele lichaamsruimten worden gebruikt volstaat een grondige desinfectie. De voorkeur gaat dan uit naar chemische desinfectie door middel van een endoscoop desinfector.

Reinigingsborstels voor alle merken

Onze endoscopische reinigingsborstels zijn in alle maten leverbaar ten behoeve van alle merken en types endoscopen. Op aanvraag sturen wij u een tabel toe, waarin u de juiste maat, dikte en lengte van de door u gewenste borstel kunt vinden: info@tjepkemamedicalproducts.nl

Stel een vraag

Back To Top