skip to Main Content

Fly Cutter ®

Dit apparaat, als eerste op de markt en nog steeds uniek, biedt de oplossing voor een veilige manier van het verwerken van drainage zakken.

De Fly Cutter® is een machine die volautomatisch drainagezakken, ook wel “liners” genoemd, snijdt, reinigt en thermo-desinfecteert. Deze “liners” worden op bij chirurgische ingrepen op de operatie kamers gebruikt. Ze worden op het vacuumsysteem aangesloten en gebruikt waar bloed opgevangen moet worden of waar gespoeld wordt met water.

Deze Fly Cutter® is dus een milieuvriendelijke manier om het zogenaamde “fluid management” op te lossen maar ook een manier om snel kosten te besparen. Het is erg kostbaar om speciaal ziekenhuisafval op een verantwoorde manier te laten verwerken. Het milieusparende effect zit hierin dat men deze gebruikte kunststoffen opnieuw kan gebruiken. Deze materialen kunnen dus gewoon via de geijkte afvalstromen worden afgevoerd.

De drainagezakken worden in stukken gesneden, gewassen en gedesinfecteerd met stoom bij een temperatuur van 80 graden Celcius gedurende 1 minuut. Aan het eind van dit proces is de drainage zak niet meer gecontamineerd maar een grondstof geworden geschikt voor recycling.

De Fly Cutter® verdient zich in korte tijd terug. Op verzoek kunnen wij u een ROI (Return On Investment) berekening sturen van de Fly Cutter®. Het met bloed, spoelvloeistoffen en ander lichaamsvocht gecontamineerde afval hoeft niet meer afgevoerd te worden via de WIVA-vaten om te worden verbrand, maar kan gewoon gerecycled worden.

Vraag offerte aan

Category:

Extra informatie

Gewicht 10-20 kg
Afmetingen 40 × 80 cm

Specificaties Fly Cutter ®

De Fly Cutte® is een machine die volautomatisch drainagezakken, ook wel liners genoemd, snijdt, reinigt en thermo-desinfecteert. De machine is onder ander geschikt voor opvangzakken van chirurgische afzuigsystemen van de merken Medivac®, Serres®, Vac-Sax™ en Receptal®. Aan het eind van het proces kunnen de drainagezakken gewoon worden afgevoerd als plastic afval en gerecycled worden.

Veiligheid

De handling van gecontamineerde “liners” / zakken wordt gereduceerd.

Wet- en regelgeving

De Fly Cutter® is ontworpen en gefabriceerd volgens de onderstaande Europese wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid en hygiëne:

  • EN 61010-1:2001
  • EN 61010-2-040:2005
  • EN ISO 15883-1:2009
  • EN ISO 15883-3:2009

De machine dient jaarlijks onderhouden en gekalibreerd te worden.

Stel een vraag

Back To Top