skip to Main Content

EUS water stand-off balloons

Water stand-off ballonnen (EUS-ballonnen) zijn onmisbaar bij het maken van een endoscopie. Bij een echo-endoscoop is het uiteinde voorzien van een echo-kristal. Dit echo-kristal zendt en ontvangt onhoorbare echosignalen, waardoor lichaamsstructuren zichtbaar in beeld worden gebracht.

De EUS-ballon wordt aangebracht rondom het echo-kristal en wordt vervolgens gevuld met water. Op deze manier wordt optimaal contact gemaakt met bijvoorbeeld de slokdarmwand. Bovendien zorgt het water in de ballon ervoor dat de echo-signalen goed worden verzonden en opgevangen. De waterstand-off baloon is dus, samen met het gebruik van water, in feite een contactmedium, net zoals Ultrasound gel dit is voor de gewone ultrasound diagnose.

Wat is een echo-endoscopie nu eigenlijk?
Bij een endoscopie brengt de arts een bestuurbare slang (de endoscoop) via mond of anus in het lichaam. Hierdoor kan hij de binnenkant van slokdarm, maag of darmen inspecteren. Bij een echo-endoscopie is er op het uiteinde van de endoscoop een echoapparaatje geplaatst. Dit apparaatje zendt onhoorbare geluidsgolven uit. De echo’s van deze geluidsgolven weerkaatsen in het lichaam. Na weerkaatsing worden de echo’s van de geluidsgolven opgevangen en omgezet in zichtbaar beeld op een monitor. Doordat de geluidsgolven diep in het weefsel doordringen, is het mogelijk informatie te krijgen over diepere lagen van de darmwand en de organen om de darm heen.
Er bestaan twee soorten echo-endoscopieën. Er is de echo-endoscopie die via de mond wordt uitgevoerd. Deze manier gebruikt de arts om slokdarm, maag of alvleesklier te onderzoeken. Daarnaast bestaat er een echo-endoscopie die via de anus plaatsvindt. De arts kan dan de anus, endeldarm en/of dikke darm inspecteren.

Verpakking EUS water stand-off balloons
Waar andere fabrikanten de stand-off ballonnen verpakken in een minigrip zakje (per 10 stuks), worden onze ballonnen per stuk verpakt in een eenvoudig te openen paper-foil verpakking. Gegarandeerde hygiëne dus, iets wat onmisbaar is in de gezondheidszorg.

De ballonnen kunnen worden toegepast op alle apparatuur van gerenommeerde merken als Fujinon, Olympus en Pentax.

De fabrikant waar Tjepkema Medical Products mee samenwerkt produceert deze waterstand-off balloons al meer dan twintig jaar. In al die tijd zijn er nooit klachten geweest over deze producten, gegarandeerde constante kwaliteit tegen de meest gunstige prijs.

Vraag offerte aan

Category:

Extra informatie

Gewicht 2-5 kg
Afmetingen 40 × 80 cm

Specificaties EUS water stand-off balloons

De ballonnen worden in verband met de hygiëne per stuk verpakt. Ze worden in hoeveelheden van 100 stuks geleverd.

Technische kenmerken

  • “Medical grade” gecertificeerde latex

Optioneel bij de bestellen

  • Ook in bulk verpakking van 1000 stuks verkrijgbaar tbv BtB
  • Op aanvraag kan elk fabricaat worden ontworpen en geproduceerd
  • Het enige fabricaat wat individueel (per stuk) verpakt is i.v.m. hygiëne
  • Deze kwaliteit wordt al twintig jaar door een gerenommeerde fabrikant geproduceerd

Stel een vraag

Back To Top